Malým a stredným podnikateľom má poslúžiť portál mspbrana

24.10.2005 Prešov

Prešov 24. októbra (TASR) - Internetový portál na adrese www.mspbrana.sk je jedným z výsledkov Projektu miestnej spolupráce určeného malým a stredným podnika...
Prešov 24. októbra (TASR) - Internetový portál na adrese www.mspbrana.sk je jedným z výsledkov Projektu miestnej spolupráce určeného malým a stredným podnikateľom v Prešovskom a Košickom kraji. S podporou Európskej komisie (EK) v súlade s jej iniciatívou B2Europe ho počas jedného roka realizovalo Euro Info Centrum Regionálneho poradenského a informačného centra (EIC RPIC) v Prešove.

Na dnešnom slávnostnom spustení webstránky do prevádzky manažérka projektu Mária Radvanská uviedla, že EIC získalo od EK na projekt 15 000 EUR, v prepočte 584 025 SKK. Spolufinancovanie EIC tvorilo asi 2 000 EUR. Cieľom projektu bolo vytvoriť základ pre poskytovanie lepších a prístupných služieb čo najväčšiemu počtu podnikateľov 22 inštitúciami, ktoré sa k prešovskému EIC RPIC pridali. Ide napríklad o členov BIC Spišská Nová Ves a Košice, centrá prvého kontaktu v 6 mestách oboch krajov, sesterské RPIC v Košiciach, Poprade, Trebišove a Rožňave, ale aj napríklad o úrady oboch samosprávnych krajov a samosprávy mesta Prešov.
Na dodržiavanie pravidiel podpísali zástupcovia podporných inštitúcií projektu Chartu spolupráce a kódex správania sa.
Riaditeľ RPIC Prešov Branislav Kolenka uviedol, že zriadený portál a služby s ním spojené majú uľahčiť malým a stredným podnikateľom získavať potrebné informácie z legislatívy, o rôznych projektoch, aktivitách, seminároch. Podporné inštitúcie sa zaviazali pravidelne dodávať informácie na webstránku. \"To je jediná investícia vyžadovaná v ďalších dňoch jej existencie, \" podčiarkla Radvanská. Podľa jej poznatkov ide o ojedinelý projekt na Slovensku.
(1 EUR = 38,935 SKK)
 

Vyberte región